Crostata met courgette en mozzarella

46

Lekker, gemakkelijk en veggie: drie goede redenen om dit recept uit te proberen. Ik vond dit terug op de instagram van Sofie Dumont. Ze maakte de crostata tijdens een live sessie, maar het receptje staat niet op haar website. Bij deze, zonder dank ;-).

4 ingrediënten, meer gebruiken we niet. Zo houden we het simpel en snel.

Bij mij liep de mozzarella nogal uit in het midden van de kroon. Helemaal niet erg en lekker smeuïg, maar het ziet er misschien iets minder mooi uit. Try it out!

Crostata met courgette en mozzarella

Servings 2
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins

Ingredients

  • 1 Courgette
  • 2 bollen Mozzarella
  • 1 vel Bladerdeeg
  • Provençaalse kruiden

Instructions

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snijd de courgette en de mozzarella in fijne sneetjes.
  • Schik ze over de bladerdeeg in een cirkel. Gebruik 2 sneetjes courgette voor 1 sneetje mozzarella.
  • Leg het bladerdeeg over de courgette. In het midden doe je dat door een kruis te snijden in de cirkel en dan kan je de driehoekjes deeg over de courgette trekken.
  • Besprenkel met Provençaalse kruiden en plaats 30min in de oven op 200°C.
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Snack
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.