Smeusjes

93

Een lekker zomers gerechtje dat je zo moeilijk of zo makkelijk maakt als je zelf wil. Moet het wat sneller gaan? Dan gebruik je kant en klare puree uit de winkel en hoef je enkel nog de eitjes te pocheren. Wat je ook doet, de smaken passen gewoon goed bij elkaar. Zelfs als je de eieren zacht kookt zal het lekker zijn.

Officiële smeusjes worden met karnemelk en zure room gemaakt, maar dat heb ik niet standaard in huis dus is het vaak met gewone puree te doen. Eigenlijk vind ik dit al net zo goed en veel gemakkelijker.

Ik gebruikte voor dit receptje voor het eerst de muffin vormpjes van mijn Airfryer om de eieren in te pocheren. Op voorhand was ik redelijk achterdochtig, maar ik moet toegeven dat voor inzet versus resultaat deze manier zeker wint tegenover het klassieke pocheren.

Smeusjes à la Bybien

Servings 2
Prep Time 10 mins
Cook Time 7 mins

Ingredients

  • 4 Eieren
  • 200 g Garnalen (iets minder is ook goed)
  • 300 g Aardappelen (of klaargemaakte puree)
  • 50 g Boter
  • 1 dl Melk

Instructions

  • Schil de aardappelen en breng ze aan de kook. Wanneer je er met een vork in kan prikken, zijn ze gaar en klaar om af te gieten.
  • Plet de aardappelen met een scheut melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Spoel de garnalen af onder koud water.
  • Eieren pocheren in de Airfryer: breng elk ei in een muffin vormpje en zet de eitjes samen 7min op 170°C.
  • Eieren pocheren in kokend water: Breng water aan de kook en voeg een flinke scheut azijn toe aan je water. Maak een draaiende kolk in je pot en van zodra het water zacht ronddraait, voeg je een ei toe in het midden van de kolk voor 2min. Voor de veiligheid pocheer je ei per ei.
Course: Brunch, Hoofdgerecht, lunch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.