Go Back
Schelpjespasta met spek, parmezaan en broccoli

Pipe Rigate met spek, parmezaan en broccolini

Upgrade macaroni met hesp en kaas tot deze volwassen variant met groenten.
Prep Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht, lunch
Cuisine Belgisch
Servings 2

Ingredients
  

  • 500 ml Kippenbouillon (of 1 blokje kippenbouillon en 500ml water)
  • 200 g Broccolini
  • 200 g Pipe rigate (schelpjespasta)
  • 100 g Spek
  • 100 g Parmezaan
  • 1 Ajuin
  • Peper
  • Olijfolie

Instructions
 

  • Bak het spek met ajuin 5min krokant in een grote kom.
  • Doe de pasta en kippenbouillon bij in de pot met spek. Laat nu 10min zacht koken zoals op het pakje pasta aangeduid is en plaats het deksel op je pot. Af en toe roeren om aanbakken te vermijden.
  • Bak de broccolini in een antikleefpan met een scheutje olijfolie en plaats er een deksel op. Draai af en toe om en na een 8-tal minuten is de broccolini gaar. Doe de "gaartest" door er met een vork in te prikken. Als je er makkelijk in prikt, is de broccolini gaar. De roosjes zijn nu mooi bruingebakken.
  • Intussen rasp je de parmezaan.
  • Na 10 min is de pasta klaar en zou de kippenbouillon opgeslorpt moeten zijn door de pasta. Is er toch nog veel vocht? Laat kort uitkoken op een krachtig vuur.
  • Strooi de parmezaan over de pasta en roer goed door. Kruid af met peper.
  • Serveer op een bord met broccolini en klaar!

Parmezaan krokantje maken als extra touch?

  • Plaats een bakpapier op een plat bord.
  • Strooi er een dun laagje geraspte parmezaan op en kruid met peper.
  • Plaats 10 seconden in de microgolf op de hoogste stand.
  • Laat afkoelen op een rooster en klaar!
Keyword Warm