Go Back
Rode linzen curry met ei

Rode linzen curry met ei

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht, lunch
Cuisine Mediteraans
Servings 4

Ingredients
  

  • 400 ml Kokosmelk (half light, half gewone)
  • 400 g Rode linzen (uitgelekt gewicht)
  • 250 ml Water
  • 100 g Babyspinazie
  • 70 g Tomatenpuree
  • 4 Eieren
  • 1 Ajuin
  • 1 blokje Kippenbouillon
  • 50 g Chorizo (optioneel)
  • Currypoeder (1el), peper, zout

Instructions
 

  • Stoof de ajuin in een el olijfolie of samen met de chorizo voor extra smaak.
  • Spatel de tomatenpuree bij de ajuin en laat kort mee bakken.
  • Spoel de roze linzen af en voeg ze samen met de kokosmelk, water, babyspinazie en kippenbouillon toe aan de pan.
  • Kruid af met currypoeder, peper en zout, meng alles goed door elkaar, en laat uitkoken tot je een saus structuur hebt (geen soep, dan is het te lopend).
  • Breek één ei in een glas. Nu kan je met één hand je saus opzij schuiven om een kuiltje te maken en met je ander hand het ei erin gieten. Dat doe je zo voor de 4 eieren. Laat +-7min sudderen met een deksel of zilverpapier over je pan, zo worden de eieren gaar.
  • Zodra het eiwit wit is, zijn de eieren klaar en kan je opdienen. Smakelijk!