Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Poke bowls
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Course
Hoofdgerecht, lunch
Cuisine
Aziatisch
Servings
2
Ingredients
Vulling
1
Rode paprika
(lekkerst met puntpaprika)
â…“
Komkommer
1-2
Avocado's
1
Wortel
2
el
Gebakken ajuintjes (bicky ajuin)
200
g
Edamame bonen
(150
g
Zalm)
Saus
2
el
Mayonnaise
1
tl
Sriracha
Sushi rijst
250
g
Sushi rijst
350
ml
Water
3
el
Rijstazijn
1
el
Suiker
1
tl
Zout
Instructions
Breng de rijst aan de kook zoals hierboven besschreven.
Snijd ondertussen de komkommer, wortelen en paprika heel fijn en je avocado in repen. De wortel kan je ook raspen.
Maak de mayomix door de mayonnaise met sriracha te mengen. Opgelet, sriracha is zeer pikant dus overdrijf niet.
Werk de rijst af en laat even afkoelen.
Breng de rijst samen met de vulling en werk af met bicky ajuintjes, sojasaus en de mayomix. Klaar!