300gSteak(Ik gebruikte "steak van de chef" van Renmans)
3elRijst
1handvolMunt
1handvolKoriander
1Rode ui (of 2 rode sjalotjes)
⅓Komkommer
Witte kool
3-4elKristalsuiker
2Pijpajuintjes
½Limoen
2-3elVissaus
Instructions
Gril de steak op een hoog vuur zodat er een mooie korst is en vanbinnen nog rood. Laat rusten en afkoelen na het bakken (zo zal de steak nog een beetje nagaren en iets minder rood worden).
Schep 3 el rijst in een pan en laat ze kleuren op een gemiddeld vuur (zoals je doet voor pijnboompitten bvb). Eens ze gekleurd zijn, mag je ze crunchen in een vijzel tot kleine stukjes. Ze geven een krokante toets aan het gerecht!
Snijd de koriander en munt in grove stukken, de pijpajuin in ringetjes en de rode ajuin in halve maantjes. Doe samen in de mengkom met de rijstcrunch.
Voeg het sap van ½ limoen toe, 3 el kristalsuiker en 3 el vissaus. Meng alles door elkaar.
Snijd de steak in fijne reepjes en voeg ook deze toe aan je salade.
Snijd vervolgens de komkommer in stukjes en de witte kool in reepjes om naast je salade te serveren. Enjoy!