Go Back

Blueberry cheesecake

Kaastaart met blauwe bessen en speculoos
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Brunch, Dessert, Snack
Cuisine Belgisch
Servings 8
Calories 200 kcal

Ingredients
  

Bodem

  • 200-250 g Speculoos
  • 65 g Gesmolten boter

Vulling

  • 500 g Plattekaas
  • 250 g Ricotta
  • 100 g Kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • 300 g Bosbessen

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Verkruimel de speculoos in de blender of keukenrobot tot crunch en meng de gesmolten boter erdoor.
  • Leg een bakpapiertje in je bakvorm (of niet als je een durver bent en een springvorm hebt) en druk de speculoosbrei aan met je vingers op de bodem.
  • Meng de plattekaas, ricotta, eieren en kristalsuiker door elkaar. Stort over de bodem en bedek met de bosbessen.
  • Bak 70-80min op 160°C. Bon appétit!