Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pretzels
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
15
minutes
mins
Rijzen
30
minutes
mins
Total Time
55
minutes
mins
Course
Apero, Bijgerecht, Brunch, lunch
Servings
8
Pretzels
Ingredients
Deeg
400
g
Bloem
(bloem voor wit brood)
180
ml
Water
7
g
Gist
7
g
Bakpoeder
2
tl
Suiker
1
tl
Zout
Afwerking
1
Ei
Grof zout
Instructions
Meng alle ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed 8min.
Laat het deeg 30min rijzen op kamertemperatuur.
Verwam je oven op 220°C.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol in lange worsten om vorm te geven.
Klop het ei los en bestrijk de pretzels ermee. Strooi er daarna wat grof zout over.
Bak de pretzels 15min op 220°C.