150gBoterOp kamertemperatuur indien je geen keukenrobot hebt
100gAmandelpoeder
100gZelfrijzende bloem
3Eieren
1elCitroensap
1snuifjeZout
Glazuur
70gBloemsuiker (poedersuiker)
1elCitroensap
Instructions
Verwarm de oven op 180°C.
Meng alle ingrediënten van de cake behalve de blauwe bessen in de keukenrobot of met de hand goed door elkaar tot een smeuïge deeg.
Voeg zachtjes de blauwe bessen toe met een spatel zodat ze niet stuk gaan.
Vet een bakvorm in of leg er een bakpapier in en stort het deeg erin.
Bak 30min en leg vervolgens een zilverpapier over de cake voor de volgende 30min. Zo blijft de cake lekker zacht.
Maak de glazuur door 70g bloemsuiker te mengen met 1el citroensap.
Laat de cake afkoelen en giet er de glazuur op. Klaar om te proeven!
Tips
Als je graag een paar bessen bovenaan je cake hebt, voeg dan 250g blauwe bessen toe in het deeg en de overige 50g leg je bovenop het deeg na 15min bakken. Dan blijven ze mooi bovenaan liggen en zakken ze niet meer omdat het deeg al een beetje steviger is.
Heb je geen bloemsuiker in huis? Dat is zo gefixt door kristalsuiker in de blender tot poeder te malen! Ik deed er zelf voor 8 el kristalsuiker 1 el maïzena bij, maar misschien hoeft dat niet eens.