Go Back
Smeusjes met aardappelpuree, garnalen en eitjes

Smeusjes à la Bybien

Prep Time 10 minutes
Cook Time 7 minutes
Course Brunch, Hoofdgerecht, lunch
Servings 2

Ingredients
  

  • 4 Eieren
  • 200 g Garnalen (iets minder is ook goed)
  • 300 g Aardappelen (of klaargemaakte puree)
  • 50 g Boter
  • 1 dl Melk

Instructions
 

  • Schil de aardappelen en breng ze aan de kook. Wanneer je er met een vork in kan prikken, zijn ze gaar en klaar om af te gieten.
  • Plet de aardappelen met een scheut melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Spoel de garnalen af onder koud water.
  • Eieren pocheren in de Airfryer: breng elk ei in een muffin vormpje en zet de eitjes samen 7min op 170°C.
  • Eieren pocheren in kokend water: Breng water aan de kook en voeg een flinke scheut azijn toe aan je water. Maak een draaiende kolk in je pot en van zodra het water zacht ronddraait, voeg je een ei toe in het midden van de kolk voor 2min. Voor de veiligheid pocheer je ei per ei.