Go Back

Rijstrolletjes

Deze rijstrolletjes zijn super smaakvol en gezond! Ook 100% veggie (niet vegan).
Prep Time 45 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hoofdgerecht
Servings 2 people
Calories 850 kcal

Equipment

  • Blender met kleine beker
  • Pannenlikker

Ingredients
  

  • 3-4 Eieren
  • 2 Avocado's
  • 3-4 vellen Rijstpapier
  • Beetje Room (20%) of melk Tip: gebruik kokosroom als je lactose intolerant bent.
  • 1 kl Kokosolie
  • 50 g Rucola
  • Gebakken uitjes
  • Handvol Cashewnoten
  • ½ Citroen of limoen
  • 1 el Koolzaadolie
  • 1 el Honing of siroop (zoetstof) Bvb ahornsiroop
  • 1 el Sojasaus

Instructions
 

  • We beginnen met de dipsaus: Doe de cashewnoten in de blender en zet ze ongeveer half onder water. Goed blenden tot je een cashewpasta krijgt.
  • Voeg er vervolgens citroensap bij (½ citroen), honing, arachideolie en sojasaus. Blend opnieuw of meng door elkaar tot een homogene dip. Je kan dit makkelijk een dag op voorhand maken trouwens.
  • Dan nu de rijstrolletjes! Kluts de eieren met een beetje melk en giet in een ingevette pan. Bestrooi goed met peper.
  • Ondertussen kan je de avocado in reepjes snijden en de ajuintjes + notensla klaar zetten.
  • Snijd de omelet in reepjes zoals je met de avocado deed. Nu ben je klaar om de rijstvellen te beleggen!
  • Het rijstpapier wordt wak door 10sec in lauw water te leggen. Dan zijn ze klaar om te beleggen en te rollen. Beleg met een reepje omelet, 2 reepjes avocado, rucola en strooi er de ajuintjes over. Rol voorzichtig toe en snijd in 2.
  • Serveer de rolletjes met de dipsaus.
Keyword Healthy, Veggie