Go Back

Poke bowls

Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Course Hoofdgerecht, lunch
Cuisine Aziatisch
Servings 2

Ingredients
  

Vulling

  • 1 Rode paprika (lekkerst met puntpaprika)
  • Komkommer
  • 1-2 Avocado's
  • 1 Wortel
  • 2 el Gebakken ajuintjes (bicky ajuin)
  • 200 g Edamame bonen
  • (150 g Zalm)

Saus

  • 2 el Mayonnaise
  • 1 tl Sriracha

Sushi rijst

  • 250 g Sushi rijst
  • 350 ml Water
  • 3 el Rijstazijn
  • 1 el Suiker
  • 1 tl Zout

Instructions
 

  • Breng de rijst aan de kook zoals hierboven besschreven.
  • Snijd ondertussen de komkommer, wortelen en paprika heel fijn en je avocado in repen. De wortel kan je ook raspen.
  • Maak de mayomix door de mayonnaise met sriracha te mengen. Opgelet, sriracha is zeer pikant dus overdrijf niet.
  • Werk de rijst af en laat even afkoelen.
  • Breng de rijst samen met de vulling en werk af met bicky ajuintjes, sojasaus en de mayomix. Klaar!