Go Back
Cannelés bordelais

Cannelés

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Brunch, Dessert

Equipment

  • Cannelés vormpjes

Ingredients
  

  • 500 ml Melk
  • 30 g Boter
  • 2 Eieren
  • 2 Eidooiers
  • 112 g Bloem
  • 250 g Bloemsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 el Rum

Instructions
 

Dag 1

  • Warm de melk en voeg de boter eraan toe tot ze smelt. Meng goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de rest van de ingrediënten (bloemsuiker, eieren, eidooiers, bloem, vanillesuiker en rum) samen en klop goed door elkaar.
  • Meng nu het warme mengsel door de koude ingrediënten. Je krijgt een lopende pannenkoek-achtige deeg, dat is perfect normaal. Plaats 24u in de koelkast met plastic folie over.

Dag 2 (bakdag)

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Giet het beslag in de vormpjes tot 1cm van de rand.
  • Plaats de cannelés 30-40min in de oven op 200°C (afhankelijk of je grote of kleine vormpjes hebt) en vervolgens nog eens 15min op 180°C.
  • Klaar!
  • Heb je deeg over en zitten je vormpjes vol? Je zal niet teleurgesteld zijn als je het restje bakt als een pannenkoek en in stukjes snijdt om op te eten... #eentjevoorhetkeukenteam