Go Back
Duitse pretzels met grof zout

Pretzels

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Rijzen 30 minutes
Total Time 55 minutes
Course Apero, Bijgerecht, Brunch, lunch
Servings 8 Pretzels

Ingredients
  

Deeg

  • 400 g Bloem (bloem voor wit brood)
  • 180 ml Water
  • 7 g Gist
  • 7 g Bakpoeder
  • 2 tl Suiker
  • 1 tl Zout

Afwerking

  • 1 Ei
  • Grof zout

Instructions
 

  • Meng alle ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed 8min.
  • Laat het deeg 30min rijzen op kamertemperatuur.
  • Verwam je oven op 220°C.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol in lange worsten om vorm te geven.
  • Klop het ei los en bestrijk de pretzels ermee. Strooi er daarna wat grof zout over.
  • Bak de pretzels 15min op 220°C.