Go Back
Blueberry cake met suikerlaagje

Blauwe bessen cake

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Course Brunch, Dessert, Ontbijt
Servings 4

Equipment

  • 1 Langwerpige bakvorm

Ingredients
  

Cake

  • 300 g Blauwe bessen (of zoveel naar wens)
  • 190 g Kristalsuiker
  • 150 g Boter Op kamertemperatuur indien je geen keukenrobot hebt
  • 100 g Amandelpoeder
  • 100 g Zelfrijzende bloem
  • 3 Eieren
  • 1 el Citroensap
  • 1 snuifje Zout

Glazuur

  • 70 g Bloemsuiker (poedersuiker)
  • 1 el Citroensap

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng alle ingrediënten van de cake behalve de blauwe bessen in de keukenrobot of met de hand goed door elkaar tot een smeuïge deeg.
  • Voeg zachtjes de blauwe bessen toe met een spatel zodat ze niet stuk gaan.
  • Vet een bakvorm in of leg er een bakpapier in en stort het deeg erin.
  • Bak 30min en leg vervolgens een zilverpapier over de cake voor de volgende 30min. Zo blijft de cake lekker zacht.
  • Maak de glazuur door 70g bloemsuiker te mengen met 1el citroensap.
  • Laat de cake afkoelen en giet er de glazuur op. Klaar om te proeven!

Tips

  • Als je graag een paar bessen bovenaan je cake hebt, voeg dan 250g blauwe bessen toe in het deeg en de overige 50g leg je bovenop het deeg na 15min bakken. Dan blijven ze mooi bovenaan liggen en zakken ze niet meer omdat het deeg al een beetje steviger is.
  • Heb je geen bloemsuiker in huis? Dat is zo gefixt door kristalsuiker in de blender tot poeder te malen! Ik deed er zelf voor 8 el kristalsuiker 1 el maïzena bij, maar misschien hoeft dat niet eens.