Scampi guacamole mix

783
WHAT'S SPECIAL

Skinny maaltijd voor avocado lovers!

Koolhydraat arm en toch lekker? Ik dacht ook dat het niet kon, maar er zijn blijkbaar toch uitzonderingen :-). Dit gerecht is heel smaakvol, vullend en gezond. Het is dan ook geen verrassing dat dit gebaseerd is op een recept van Pascale Naessens, de queen of koolhydraat arme maaltijden.

Binnen de 30min tover je dit gerecht op tafel. Doe jezelf wel een plezier en koop ontdarmde en gepelde scampi’s, dat bespaart je een hoop werk!

Enjoy 🙂

Scampi guacamole mix

Ideaal gerecht voor een smaakvolle doch koolhydraatarme maaltijd!
Servings 2
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes

Equipment

  • Serveerring

Ingredients

  • 2-3 Avocado's (2 grote of 3 kleine)
  • 500g Scampi
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Gele paprika
  • 4 Tenen look
  • Olijfolie, boter, peper, zout
  • ½ Citroen

Instructions

  • Snijd de paprika's in kleine blokjes en gaar ze in de pan (evt. met deksel op).
  • Ondertussen prak je de avocado's tot gaucamole en kruid je af met peper, zout en citroensap.
  • Eens de paprika's gaar zijn, laat je ze even afkoelen alvorens door de guacamole te mengen. Vervolgens maak je een torentje van deze mix op je bord (met de hand of met een behulp van een serveerring).
  • Doe een klontje boter en een el olijfolie in de pan en voeg de 4 tenen look toe om de scampi's te bakken. Je kan de scampi's al op voorhand marineren, maar door de tenen look in je pan te leggen krijgen ze ook een lekkere smaak.
  • Bak de scampi's kort langs elke kant en kruid goed af met peper en een beetje zout. Leg ze op je guacamole mix en klaar!
Cost: €12
Course: Hoofdgerecht
Keyword: Quick & Easy

Heb je dit recept ook geprobeerd?

Tag me gerust op instagram met @bybien.be of deel gerust op pinterest met #bybien.

Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.