Bosbessen crumble
Met een paar kleine aanpassingen is dit zowel het beste ontbijt ever of een heel fancy dessert.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Course Brunch, Dessert, Ontbijt
Cuisine Belgisch
- 250 g Blauwe bessen (of meer naar wens)
- 45 g Kristalsuiker (optioneel)
- 1 el Maïzena (optioneel)
Crumble deeg
- 125 g Boter
- 120 g Kristalsuiker
- 220 g Tarwebloem (of helft helft tarwebloem-havermoutmeel)
- 1 Eidooier
- 1 tl Citroensap
Verwarm de oven op 200°C.
Meng de blauwe bessen met kristalsuiker en maïzena en stort dit mengsel in een taartschotel met bakpapier.
Kneed de andere ingrediënten met de hand of met een keukenrobot.
Verkruimel het deeg over het fruit en plaats 25min in de oven op 200°C.
Smakelijk!