Bosbessen crumble (met havermout)

86

Mmm een verse crumble uit de oven stelt nooit teleur. Valt het op dat ik gek ben op blauwe bessen? Ik ben echt gek op dit recept en ik maak het zo vaak dat ik het recept al vanbuiten ken. Ik at een variant hierop voor het eerst van Flour and Floral en sindsdien maak ik dit regelmatig in een iets gezondere versie als ontbijt. Het is misschien geen goed advies om crumble als ontbijt te eten, maar het is toch zo lekker… Oeps.

Hoe maak je dit meer ontbijt waardig, minder taart achtig?

  • Dubbel zoveel bosbessen
  • De helft van de bloem vervangen door havermoutmeel of -vlokken

Heb je geen tijd om je boter mals te laten worden op kamertemperatuur? Door het deeg te kneden met je handen warmt de boter vanzelf door de warmte van je handen. Als je een keukenrobot hebt, is het meteen opgelost want die is sterk genoeg om de boter te pletten, koud of warm. FYI: Ik meng dit deeg in men Kitchenaid robot met de “platte menghaak met flexibele kant”.

Good luck! Maar het kan niet mislopen, altijd lekker.

Bosbessen crumble

Met een paar kleine aanpassingen is dit zowel het beste ontbijt ever of een heel fancy dessert.
Servings 6
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes

Ingredients

  • 250 g Blauwe bessen (of meer naar wens)
  • 45 g Kristalsuiker (optioneel)
  • 1 el Maïzena (optioneel)

Crumble deeg

  • 125 g Boter
  • 120 g Kristalsuiker
  • 220 g Tarwebloem (of helft helft tarwebloem-havermoutmeel)
  • 1 Eidooier
  • 1 tl Citroensap

Instructions

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Meng de blauwe bessen met kristalsuiker en maïzena en stort dit mengsel in een taartschotel met bakpapier.
  • Kneed de andere ingrediënten met de hand of met een keukenrobot.
  • Verkruimel het deeg over het fruit en plaats 25min in de oven op 200°C.
  • Smakelijk!
Course: Brunch, Dessert, Ontbijt
Cuisine: Belgisch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.