Meng de gist met het lauw water en laat even staan tot het begint te schuimen (of klop er even in met een garde).
Voeg de bloem en de suiker samen.
Giet het gistmengsel bij de bloem en kneed goed door elkaar.
Voeg tenslotte het zout toe en kneed het deeg gedurende 8-10min met de hand (5min machinaal). Het deeg heeft de juiste structuur wanneer het niet aan je handen plakt. Is dat wel nog het geval? Voeg een el bloem bij tot het niet meer plakt.
Kneed tot een bolletje en laat het deeg 1u rijzen in een propere kom met plasticfolie over.
Beleg
Kook de kip in water tot het vanbinnen helemaal wit is (dit duurt gemakkelijk 20min, dus je kan dit evengoed laten koken terwjil je deeg rijst).
Verwarm de oven op 220°C.
Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en bak samen in een scheutje olijfolie.
Strijk een dun laagje tomatensaus over het deeg en beleg met de groenten.
Trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken en leg de stukjes kip op de pizza. Nu mag je de barbecue saus naar hartenlust en eigen smaak op de pizza doen.
Tenslotte werk je af met stukjes mozzarella en oregano.