Chicken barbecue pizza

873

Pizza, het gaat er altijd in! Mijn klassiek pizza recept is vegetarisch, maar onlangs ontdekte ik deze “over the top” variant met een restje gekookte kip. Bij Pizza Hut is de Chicken Bbq mijn favoriet, dus leek het me niet verkeerd om een home-made versie te maken.

Meestal maak ik het deeg zelf, maar een kant-en-klaar pizzadeeg kan evengoed. Tip: rol je kant-en-klaar deeg even uit zodat je een dunnere versie krijgt, altijd lekkerder. Voor ik een deegrol had, deed ik dat met een lege fles wijn 🤭. Beetje gênant, but it does the trick… Ondertussen ben ik wel helemaal verknocht aan mijn deegrol van Dille & Kamille (dank u zus). Er zijn geen echte handvaten zoals aan een klassieke deegrol waardoor er ook nergens deeg tussen kan kruipen en plakken, ideaal.

In dit recept maak ik gebruik van bbq saus, het receptje daarvoor vind je hier.

Chicken bbq pizza

Servings 2
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Rust tijd (pizzadeeg) 1 hour

Ingredients

Pizzadeeg

  • 150 g Bloem (vb. bloem voor wit brood)
  • 125 ml Lauw water
  • 10 g Verse gist (of 5g droge gist)
  • 1 tl Olijfolie
  • snuifje Zout

Pizza beleg

  • 1 Paprika
  • 1 Ajuin
  • 3 el Heinz Frito (of andere tomatensaus)
  • Oregano
  • 1 Kippenborst (+-200g)
  • 1,5 Bol Mozarrella
  • Barbecue saus

Instructions

Pizzadeeg

  • Meng de gist met het lauw water en laat even staan tot het begint te schuimen (of klop er even in met een garde).
  • Voeg de bloem en de suiker samen.
  • Giet het gistmengsel bij de bloem en kneed goed door elkaar.
  • Voeg tenslotte het zout toe en kneed het deeg gedurende 8-10min met de hand (5min machinaal). Het deeg heeft de juiste structuur wanneer het niet aan je handen plakt. Is dat wel nog het geval? Voeg een el bloem bij tot het niet meer plakt.
  • Kneed tot een bolletje en laat het deeg 1u rijzen in een propere kom met plasticfolie over.

Beleg

  • Kook de kip in water tot het vanbinnen helemaal wit is (dit duurt gemakkelijk 20min, dus je kan dit evengoed laten koken terwjil je deeg rijst).
  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en bak samen in een scheutje olijfolie.
  • Strijk een dun laagje tomatensaus over het deeg en beleg met de groenten.
  • Trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken en leg de stukjes kip op de pizza. Nu mag je de barbecue saus naar hartenlust en eigen smaak op de pizza doen.
  • Tenslotte werk je af met stukjes mozzarella en oregano.
  • Plaats 10min in de voorverwarmde oven en klaar!
Course: Hoofdgerecht, lunch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.