Go Back
Amandelkoekjes

Amandelbrood koekjes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Servings 6

Ingredients
  

  • 250 g patisseriebloem
  • 90 g kristalsuiker
  • 90 g kandijsuiker (donkerbruine suiker)
  • 75 g boter
  • 60 g amandelschilfers
  • 50 g water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuifje zout

Instructions
 

  • Meng de bloem met het kaneelpoeder, bakpoeder en zout in een kom.
  • Doe nu alle andere ingrediënten (behalve de amandelen) in een pannetje op het vuur en laat kort koken tot alle suikerkorrels opgelost zijn.
  • Roer vervolgens je suikermengsel door de droge ingrediënten met een klopper. In het begin gaat dit heel vlot, maar zodra het geheel wat afkoelt, wordt het deeg stroever dus ehm... niet treuzelen.
  • Spatel nu de amandelen door het mengsel.
  • Vorm het deeg tot een rechthoek of cilinder waar je straks gemakkelijk koekjes van kan snijden.
  • Plaats in plastic folie gedurende 4u in de koelkast.
    Amandelkoekjes in de maak
  • (even geduld)
  • Verwarm je oven op 180°C. Snijd de koekjes in dunne plakjes en bak 10-12min.
    Amandelkoekjes in de oven