Amandelbrood

168

Het is weer die tijd van het jaar waarop speculoos- en kaneelkoekjes het lekkerst smaken. En waarom ze niet zelf maken? Ik kocht tot nu toe deze koekjes altijd in de winkel, maar nu ik ze één keer gemaakt heb zal ik dat niet snel meer doen. Ze zijn zo eenvoudig zelf te bakken en je maakt er in één beweging ook heel veel tegelijk. Ik had met dit recept 3 ovenplaten vol koekjes. Ze hebben ook exact evenveel dagen overleefd… Oeps.

Ze zien er misschien minder fraai uit dan de exemplaren die je in de winkel koopt, maar ze zijn eens zo lekker. Je kan er ook volle amandelen in doen, dan heb je waarschijnlijk een mooi schijfje amandel in je koekje, maar ik vond enkel amandelschilfers in de winkel en die deden evengoed hun werk.

Tip: bewaar de koekjes luchtdicht anders worden ze meteen wak. Sop ze dan liever in de koffie van de persoon naast u als je graag eet ;-).

Amandelbrood koekjes

Servings 6
Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes

Ingredients

  • 250 g patisseriebloem
  • 90 g kristalsuiker
  • 90 g kandijsuiker (donkerbruine suiker)
  • 75 g boter
  • 60 g amandelschilfers
  • 50 g water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuifje zout

Instructions

  • Meng de bloem met het kaneelpoeder, bakpoeder en zout in een kom.
  • Doe nu alle andere ingrediënten (behalve de amandelen) in een pannetje op het vuur en laat kort koken tot alle suikerkorrels opgelost zijn.
  • Roer vervolgens je suikermengsel door de droge ingrediënten met een klopper. In het begin gaat dit heel vlot, maar zodra het geheel wat afkoelt, wordt het deeg stroever dus ehm… niet treuzelen.
  • Spatel nu de amandelen door het mengsel.
  • Vorm het deeg tot een rechthoek of cilinder waar je straks gemakkelijk koekjes van kan snijden.
  • Plaats in plastic folie gedurende 4u in de koelkast.
    Amandelkoekjes in de maak
  • (even geduld)
  • Verwarm je oven op 180°C. Snijd de koekjes in dunne plakjes en bak 10-12min.
    Amandelkoekjes in de oven
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.