Go Back

American cookies met witte chocolade

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Brunch, Dessert, Snack
Servings 4

Ingredients
  

  • 150 g tarwemeel
  • 115 g boter (kamertemperatuur)
  • 80 g kristalsuiker
  • 80 g cassonade
  • 70 g zwarte chocolade
  • 70 g witte chocolade
  • 1 ei

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Meng de zachte boter met de suiker en voeg het ei toe.
  • Voeg nu ook de bloem toe tot je een homogene massa krijgt.
  • Snijd de chocolade in kleine brokjes (of koop chocoladedruppels) en meng ze met een houten spatel of pannenlikker door het deeg.
  • Spatel het deeg op een ovenplaat met bakpapier. Eén koekje is een kleine eetlepel.
  • Bak de koekjes nu 8-10min in de oven totdat de randen goudbruin worden.
  • Laat best afkoelen op de ovenplaat want je riskeert dat ze breken als je ze verplaatst.
  • Smakelijk! En euhm... niet allemaal tegelijk opeten he ;-).