Heel lang geleden voor de allereerste keer, ging ik bij mijn broer op een lekkere dineer. Mijn schoonzus maakte bladerdeeg met zalm in de oven, en wij hebben ons rap aan tafel geschoven. Daarna dronken we koffie om dat lekkers te verteren, en zijn we in de nacht uit Brussel weg gereden. #bakskevolmetstro
Genoeg Urbanus imitaties… Maar het is wel waar! En vorige week stond het hier nogmaals op het menu. Reden genoeg dus om jullie te laten delen in deze geneugte.
Smakelijk!
PS: Voor dit gerecht wist ik ook totaal niet wat mierikswortel was, don’t worry.
PPS: Je kan dit perfect ook als aperitief hapje serveren door de bladerdeeg in fijnere reepjes te snijden en zo te serveren. Er heeft tot nu toe nog niemand geklaagd…
Bladerdeeg met zalm en mierikswortel
Ingredients
- 1 Bladerdeeg vel
- ½ Potje mierikswortel (50g)
- 150 g Gerookte zalm
- 100 g Veldsla
Instructions
- Verwarm de oven op 180°C
- Smeer een halve bladerdeeg in met mierikswortel en beleg met zalm.
- Druk de randen van de bladerdeeg goed aan en plaats in de voorverwarmde oven.
- Was de veldsla en verwijder eventueel de harde uiteinden.
- Smakelijk!
Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Volg me dan op Instragram @bybien.be!