Als je nonkel zich ontpopt tot een ware hobby patissier kan je er zeker van zijn dat je elke keer iets lekker zal aantreffen bij een volgend bezoekje! Zo ontdekte ik deze ongelooflijk simpele zandkoekjes. Eigenlijk geen goed idee om zo’n zoetigheid zo eenvoudig beschikbaar te maken… Maar hé we moeten toch kunnen meespreken over Corona kilo’s?!
Suiker, bloem en boter, meer heb je niet nodig voor deze top koekjes! Ik doe er een snuifje zout in, maar zonder kan ook.
Zandkoekjes (Sablékes)
Ingredients
- 200 g bloem
- 100 g suiker
- 150 g gesmolten boter
- ½ tl zout
Instructions
- Meng alle ingrediënten en rol het deeg op tot een saucisse.
- Plaats 15-30min in de frigo zodat je het makkelijker kan snijden.
- Verwarm de oven op 175°C.
- Snijd het deeg nu in schijfjes van 1cm en leg ze op een ovenplaat.
- 10-15min afbakken en klaar!