Zo, gezien de corona crisis had ik niet alle ingrediënten in huis voor een klassieke Ceasar Salad dus gooide ik bij elkaar wat er het beste voor kon dienen. En eerlijk? Ik zou mijn versie opnieuw maken.
Het verschil zit’m vooral in de ansjovis. Ik ben niet zo’n vis fan en we hadden ook echt geen blikje meer in huis dus heb ik wat getoverd rond de ansjovis. Ook Romeinse sla had ik niet voldoende dus heb ik dat aangevuld met de zak gemengde sla die ik wel bij de hand had.
De dressing maak ik zelf, dan weet wat er in zit, en een pikante dressing is lekker bij veel gerechten dus die heb ik sowieso dikwijls in de frigo staan. Benieuwd hoe je pikante dressing maakt? Bekijk hier het recept.
Alternatieve caesar salad
Equipment
- Tefal pan of grillpan
- rasp of dunschiller
- Slawasser
Ingredients
- 500 g Kippenreepjes
- Parmezaan (blok)
- 1 Romeinse sla
- 200 g Gemengde sla
- 1 handvol Tuinkers (hoeft niet)
- 100 g Croutons
- 2-3 kl Pikante dressing
Instructions
- Bak de kipreepjes (in de pan of grillpan).
- Snijd de Romeinde sla in reepjes, voeg de gemengde sla toe en was alles samen. Was ook de tuinkers indien nodig.
- Verdeel de sla en tuinkers over de borden alsook de kippenreepjes.
- Rasp of schil er de parmezaan kaas over.
- Lepel er een beetje pikante dressing over en klaar!