Citroen verveine infusie

123

Het weertje laat hier, wat mij betreft, te wensen over dus tijd voor een warme pot ’thee’ op mijn bureau. Ik had geen verse gember in huis dus deed ik een shot Gimber in de pot en dat blijkt echt een hit te zijn. Het voordeel van Gimber is dat het niet bitter wordt als je het lang laat intrekken dus helemaal top. Sinds deze ontdekking, gaat de fles Gimber hier goed vooruit. (geen reclame, ik ben gewoon fan)

Vergeet je je pot en heb je een koude ontdekking als je terug in de keuken komt? Helemaal niet erg, dit drankje is minstens even lekker koud geserveerd als limonade. Dus ook als de temperatuur wat stijgt kan je dit recept perfect maken als limonade!

Ik gebruik gedroogde verveine blaadjes van een plant die ik net voor de winter helemaal kaal knipte en liet indrogen, maar je kan ook verse blaadjes gebruiken of zelfs de verbena vervangen door munt als je dat in huis hebt. Als je vragen hebt hoe ik mijn planten/kruiden droog, shoot :-).

Citroen verveine infusie met Gimber

Prep Time 5 minutes

Ingredients

  • 1,2 l Water
  • 30 ml Gimber
  • 1 el Verveine blaadjes (verse of gedroogde)
  • 1 tl Honing
  • 1/2 Citroen in schijfjes

Instructions

  • Laat het water koken.
  • Snijd de citroen in schijfjes en doe alle ingrediënten in een theepot.
  • Giet het warme water in de pot en laat trekken zolang je wil.
  • Serveer warm of koud, zoals je zelf verkiest. Santé!
Course: Drankjes
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.