Havermout pannenkoek

140

Mijn all time favorite ontbijt deze havermout pannenkoek! Dit is zoveel nostalgie in één gerecht en tegelijk super voedzaam. Als kind ging ik voor en na school bij mijn grootmoeder langs en na de zwemles op maandag stonden er altijd havermout pannenkoeken klaar. Verwend? Much :-). Om maar te zwijgen van het verse sinaasappelsap dat ’s ochtends klaar stond (met een bierviltje op zodat de vitamientjes niet zouden vervliegen, true).

Sinds een tijdje heb ik dan ook de ideale manier gevonden om havermout pannenkoeken te maken zonder veel poespas. Eerder vond ik een receptje waarbij je eiwit moest opkloppen etc, wat me ’s ochtends toch tegenhield om eraan te beginnen. Tegenwoordig blend ik een grote portie havermout op voorhand tot havermout meel en moet ik (of eerder Kris…) ’s ochtends maar gewoon alles door elkaar mengen en in de pan gieten.

Met dit ontbijt heb je makkelijk tot de middag geen honger.

Dikwijls eet ik het met 1tl vanillesuiker, maar als het iets meer mag zijn (bijvoorbeeld op zondag) dan kan je eerst een paar schijfjes appel bakken in de pan en daar het deeg over gieten. Not bad!

Havermout pannenkoek

Servings 1
Prep Time 5 mins

Ingredients

  • 2 el Havermout meel
  • 100ml Melk
  • 1 Ei
  • Suiker/appel
  • Kokosolie

Instructions

  • Maak havermout meel door havermout vlokken even door de blender te halen.
  • Meng 2 (of 3) el havermout met 1 ei en een goeie scheut melk (100ml).
  • Doe wat vet (kokosolie/boter) in de pan en giet het mengsel erin. Kies een gematigd vuur zodanig de binnenkant ook kan bakken. Enjoy!
Course: Ontbijt, Snack
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.