Rijstrolletjes

642

Heerlijk gezonde maaltijd dat altijd smaakt!

Rijstrolletjes? Simpel, het zijn gewoon koude loempia’s!

Dit recept is volledig gebaseerd op het recept van Steffi Vertriest op Njam! (hoera voor Steffi trouwens). Ik gebruik alleen geen kelp, eerlijk, omdat ik het gewoon nog nooit gevonden heb in de winkel. En om het extra interessant te maken, voeg ik er krokante ajuintjes aan toe 🙂 oeps.

Heerlijk dit!

Tag me gerust op instagram met @bybien.be om te pronken met jouw resultaat!

Rijstrolletjes

Deze rijstrolletjes zijn super smaakvol en gezond! Ook 100% veggie (niet vegan).
Servings 2 people
Prep Time 45 minutes
Total Time 40 minutes

Equipment

  • Blender met kleine beker
  • Pannenlikker

Ingredients

  • 3-4 Eieren
  • 2 Avocado's
  • 3-4 vellen Rijstpapier
  • Beetje Room (20%) of melk Tip: gebruik kokosroom als je lactose intolerant bent.
  • 1 kl Kokosolie
  • 50 g Rucola
  • Gebakken uitjes
  • Handvol Cashewnoten
  • ½ Citroen of limoen
  • 1 el Koolzaadolie
  • 1 el Honing of siroop (zoetstof) Bvb ahornsiroop
  • 1 el Sojasaus

Instructions

  • We beginnen met de dipsaus: Doe de cashewnoten in de blender en zet ze ongeveer half onder water. Goed blenden tot je een cashewpasta krijgt.
  • Voeg er vervolgens citroensap bij (½ citroen), honing, arachideolie en sojasaus. Blend opnieuw of meng door elkaar tot een homogene dip. Je kan dit makkelijk een dag op voorhand maken trouwens.
  • Dan nu de rijstrolletjes! Kluts de eieren met een beetje melk en giet in een ingevette pan. Bestrooi goed met peper.
  • Ondertussen kan je de avocado in reepjes snijden en de ajuintjes + notensla klaar zetten.
  • Snijd de omelet in reepjes zoals je met de avocado deed. Nu ben je klaar om de rijstvellen te beleggen!
  • Het rijstpapier wordt wak door 10sec in lauw water te leggen. Dan zijn ze klaar om te beleggen en te rollen. Beleg met een reepje omelet, 2 reepjes avocado, rucola en strooi er de ajuintjes over. Rol voorzichtig toe en snijd in 2.
  • Serveer de rolletjes met de dipsaus.
Calories: 850kcal
Course: Hoofdgerecht
Keyword: Healthy, Veggie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.