Kristof is gek op deze American cookies! Mijn vorige versie vond hij al meer dan aanvaardbaar, maar sinds ik mijn recept heb geüpgraded naar deze versie met witte chocolade zijn ze nog 10x sneller op. Ik moet toegeven dat ik graag een handje help…
De combinatie van witte en zwarte chocolade maken de koekjes extra smeuïg. Door ze dan maar kort te bakken tot de rand bruin is, blijven ze lekker zacht vanbinnen precies zoals het hoort. Dit recept is helemaal niet moeilijk klaar te maken. Zelfs je geduld wordt niet echt op de proef gesteld want na 10min bakken kan je ze al proeven.
American cookies met witte chocolade
Ingredients
- 150 g tarwemeel
- 115 g boter (kamertemperatuur)
- 80 g kristalsuiker
- 80 g cassonade
- 70 g zwarte chocolade
- 70 g witte chocolade
- 1 ei
Instructions
- Verwarm de oven op 200°C.
- Meng de zachte boter met de suiker en voeg het ei toe.
- Voeg nu ook de bloem toe tot je een homogene massa krijgt.
- Snijd de chocolade in kleine brokjes (of koop chocoladedruppels) en meng ze met een houten spatel of pannenlikker door het deeg.
- Spatel het deeg op een ovenplaat met bakpapier. Eén koekje is een kleine eetlepel.
- Bak de koekjes nu 8-10min in de oven totdat de randen goudbruin worden.
- Laat best afkoelen op de ovenplaat want je riskeert dat ze breken als je ze verplaatst.
- Smakelijk! En euhm… niet allemaal tegelijk opeten he ;-).