Blueberry cheesecake

846

Mmm gisteren was het taart-zondag! Zo’n familie reünie waar iedereen plots toekomt met vers gebakken taart en op de achtergrond pruttelt de koffie door de percolator. Wat wil je meer…

En als “kers op de taart” (no pun intended) vroeg mij hoogzwangere zus me nog of ik Metie Babien wil worden van de kleine baby! Whoop whoop.

We stonden ’s ochtends wel een beetje op een tight schedule aangezien we onze weekend-logé naar huis gingen brengen en de taart al mee moest… Op een bepaald moment stond iedereen klaar, behalve de taart… Dan krijg je een scenario waarbij je staat te wachten voor de oven in jezelf denkend “Bak dan toch?!”. Maar all ends well, de logé was weltevree en de taart lekker jummie.

Ik had echt een top weekend! En jij? Laat me weten als je deze taart ook uitprobeerde door me te taggen op instagram met @bybien.be ;-).

Blueberry cheesecake

Kaastaart met blauwe bessen en speculoos
Servings 8
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Bodem

  • 200-250 g Speculoos
  • 65 g Gesmolten boter

Vulling

  • 500 g Plattekaas
  • 250 g Ricotta
  • 100 g Kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • 300 g Bosbessen

Instructions

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Verkruimel de speculoos in de blender of keukenrobot tot crunch en meng de gesmolten boter erdoor.
  • Leg een bakpapiertje in je bakvorm (of niet als je een durver bent en een springvorm hebt) en druk de speculoosbrei aan met je vingers op de bodem.
  • Meng de plattekaas, ricotta, eieren en kristalsuiker door elkaar. Stort over de bodem en bedek met de bosbessen.
  • Bak 70-80min op 160°C. Bon appétit!
Calories: 200kcal
Course: Brunch, Dessert, Snack
Cuisine: Belgisch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.