Chorizo kaascake – de ideale snack!

998

In mijn zoektocht naar lekkere en makkelijk mee te nemen eten, kwam ik bij deze hartige taart. Best wel snel klaar, perfect de dag op voorhand klaar te maken en heerlijk van smaak. Leuk dus om mee te nemen in je lunchbox of als warme welkom bij een hongerige thuiskomst na een lange werkdag.

Ik ben zeker dat er de komende weken nog variaties op dit thema zullen volgen! Ik denk al aan courgette met zalm of kerstomaten met feta… Maar for now dus deze variant met chorizo, ajuin en Emmental. Cheers!

Chorizo kaascake

Bijzonder aperitiefhapje dat iedereen smaakt.
Servings 6
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • 200 g Zelfrijzende bloem
  • 4 Eieren
  • 150 g Emmental
  • 100 g Verse kaas (zie foto voor wat ik gebruikte)
  • 200 g Chorizo
  • 2 Ajuinen

Instructions

  • Snijd de chorizo en ajuin in kleine stukjes en bak samen in de pan.
  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Meng de bloem met eieren en kaas (emmental en verse).
  • Als de chorizo en ajuin gebakken is, voeg je die bij je kaasmengsel.
  • Leg een bakpapier in een cakevorm en stort je mengsel erin. Bak 35-40min in de oven.
  • Bon appétit!
Course: Brunch, Hapje, lunch
Cuisine: Mediteraans
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.