Sinds een tijdje heb ik gehaktbrood herontdekt. Het is zo simpel om te maken en lekker als avondeten of tussen de boterham, altijd goed! Ik maak het regelmatig klaar met verse kropsla en San Marzano tomaten tot groot jolijt van mijn wederhelft die ’s anderdaags de restjes kan smaken. Je kan kiezen of je er nog wat krielaardappeltjes bij kookt of niet. Ik deed het deze keer niet omdat ik iieets teveel apero hapjes heb gegeten op vakantie (oeps), maar het past er anders prima bij.
Als het gehaktbrood iets meer mag hebben, kan je het altijd bekleden met ontbijtspek voor je het in de oven plaatst voor een lekkere korst.
Door de corona crisis ben ik een beetje terughoudend geworden om veel naar de supermarkt te gaan. Zo kwam ik via mijn schoonmama terecht bij Fruit en Groenten Dirk Marchand uit Overijse waarbij je online groenten en fruit kan bestellen die vervolgens aan huis geleverd worden. Op die manier kan ik een bezoekje aan de supermarkt veel langer uitstellen en de kwaliteit van hun producten is echt top! (Dit is geen reclame, ik ben oprecht tevreden over hun producten en hé waarom geen lokale handelaar steunen?!).
Gehaktbrood met kropsla en tomaten
Ingredients
- 500 g Gehakt (gemengd)
- 1 Ei
- 2-3 el Paneermeel
- Peper & zout
- 1 Kropsla
- 3 Tomaten
- 1 tl Mayonnaise
- Aromat (Knor)
- (Handvol krieltjes)
Instructions
- Verwarm de oven op 160°C.
- Meng het ei, paneermeel, peper en zout door het gehakt. Maak een bolletje en plaats het 40min in een ovenschaal in de oven.
- Was ondertussen de kropsla, verwijder de lelijke of hele harde stukken en drogen maar! Was de tomaten en snijd de in schijfjes.
- Eventueel breng je een paar krieltjes aan de kook terwijl je gehaktbroodje bakt.
- Op je bord doe je een beetje aromat en/of mayo op je sla en tomaten. Dat geeft er een hele lekkere smaak aan.
- Als het gehaktbrood klaar is, snij je er plakjes van en klaar! Smakelijk 🙂