Mmm ik ben zo fan van poke bowls… En gisteren had ik toevallig alles in huis om er te maken, lucky day!
Je kan eigenlijk echt kiezen wat je bij je poke bowls eet. Mijn basis ingrediënten zijn: Avocado, komkommer, wortel en paprika. Daarna gooi ik er een beetje bij wat ik in huis heb. Voor mijzelf hou ik het veggie, maar mijn huisgenoot kan een stukje vis wel appreciëren dus had ik er voor hem gebakken zalm bij gedaan.
De sleutel tot lekkere poke bowls is sushi rijst. Zonder sushi rijst hoef je er eigenlijk niet aan te beginnen want dat is nu net wat het zo lekker maakt vergeleken met standaard rijst met groenten. Sushi rijst kook je trouwens ook helemaal anders dan gewone rijst. Met een beetje geluk staat op het pakje vermeld hoe dat precies moet, maar ik leg het kort even uit voor 250g rijst (2 personen):
- Doe de rijst in 350ml koud water en breng aan de kook
- Laat 10min koken met het deksel op
- Na 10min zet je je vuur uit en laat je de rijst nog 15min staan met het deksel op
- Nu je rijst gaar is, kan je afwerken met rijst azijn, suiker en zout.
Nu je weet hoe je sushi rijst moet koken, ben je helemaal klaar om poke bowls te maken! Smakelijk :-).
Psst: Volg me je ook in Instagram? Extra receptjes en tips daar. Thanks!
Poke bowls
Ingredients
Vulling
- 1 Rode paprika (lekkerst met puntpaprika)
- ⅓ Komkommer
- 1-2 Avocado's
- 1 Wortel
- 2 el Gebakken ajuintjes (bicky ajuin)
- 200 g Edamame bonen
- (150 g Zalm)
Saus
- 2 el Mayonnaise
- 1 tl Sriracha
Sushi rijst
- 250 g Sushi rijst
- 350 ml Water
- 3 el Rijstazijn
- 1 el Suiker
- 1 tl Zout
Instructions
- Breng de rijst aan de kook zoals hierboven besschreven.
- Snijd ondertussen de komkommer, wortelen en paprika heel fijn en je avocado in repen. De wortel kan je ook raspen.
- Maak de mayomix door de mayonnaise met sriracha te mengen. Opgelet, sriracha is zeer pikant dus overdrijf niet.
- Werk de rijst af en laat even afkoelen.
- Breng de rijst samen met de vulling en werk af met bicky ajuintjes, sojasaus en de mayomix. Klaar!