Thaise vleessalade (Nam Tok Beef)

1.8K

Thaise keuken, ik zou het elke dag kunnen eten. Zelf ben ik trouwens helemaal fan van de Yam Thai in Antwerpen, maar om ook thuis op een doordeweekse dag te kunnen genieten van een lekkere Thaise hap, heb ik me al een paar keer (zonder veel succes) toegelegd op het maken van Nam Tok Beef. En gisteren is het me eindelijk gelukt om een super lekkere versie op tafel te toveren!

Een combinatie van verschillende recepten heeft me tot dit resultaat gebracht. Echt overheerlijk en het ruikt ook echt typisch Thais zonder dat je heel je voorraadkast moet verdubbelen met exotische ingrediënten. Het enige exotische ingrediënt dat er bij te pas komt, is vissaus. Alle andere ingrediënten heb ik meestal standaard in huis of zijn zeker te vinden in een gewone supermarkt.

Dit gerecht heeft wel een heel typische smaak dus persoonlijk vind ik dit eerder een voorgerechtje, of zoals ze het bij Yam Thai doen: een sharing dish.

Thaise rondsalade (Nam Tok Beef)

Servings 2
Prep Time 40 minutes

Equipment

  • Grote mengkom

Ingredients

  • 300 g Steak (Ik gebruikte "steak van de chef" van Renmans)
  • 3 el Rijst
  • 1 handvol Munt
  • 1 handvol Koriander
  • 1 Rode ui (of 2 rode sjalotjes)
  • Komkommer
  • Witte kool
  • 3-4 el Kristalsuiker
  • 2 Pijpajuintjes
  • ½ Limoen
  • 2-3 el Vissaus

Instructions

  • Gril de steak op een hoog vuur zodat er een mooie korst is en vanbinnen nog rood. Laat rusten en afkoelen na het bakken (zo zal de steak nog een beetje nagaren en iets minder rood worden).
  • Schep 3 el rijst in een pan en laat ze kleuren op een gemiddeld vuur (zoals je doet voor pijnboompitten bvb). Eens ze gekleurd zijn, mag je ze crunchen in een vijzel tot kleine stukjes. Ze geven een krokante toets aan het gerecht!
  • Snijd de koriander en munt in grove stukken, de pijpajuin in ringetjes en de rode ajuin in halve maantjes. Doe samen in de mengkom met de rijstcrunch.
  • Voeg het sap van ½ limoen toe, 3 el kristalsuiker en 3 el vissaus. Meng alles door elkaar.
  • Snijd de steak in fijne reepjes en voeg ook deze toe aan je salade.
  • Snijd vervolgens de komkommer in stukjes en de witte kool in reepjes om naast je salade te serveren. Enjoy!
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Cuisine: Aziatisch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.