Blauwe bessen cake

404

Onlangs werd ik 30 (hoera) en bestelden we op weekend ontbijt bij Hanne Kookt. Ze verraste ons met lekkere cake van blauwe bessen en de rest van de groep was zo vriendelijk om mij de ‘overschot’ mee te geven. Toen ik niet veel later en terug thuis op zoek ging naar het recept, kwam ik bij Ottolenghi uit. Dit recept staat dus ook in Ottolenghi’s boek Simpel, maar ik maak het nog iets Simpeler.

Als je graag blauwe bessen eet, zal dit zeker een voltreffer zijn! Makkelijk in bereiding en na een uurtje in de oven klaar om te proeven. Ik scoor alleszins goede punten als deze meegaat naar kantoor :-).

Blauwe bessen cake

Servings 4
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour

Equipment

  • 1 Langwerpige bakvorm

Ingredients

Cake

  • 300 g Blauwe bessen (of zoveel naar wens)
  • 190 g Kristalsuiker
  • 150 g Boter Op kamertemperatuur indien je geen keukenrobot hebt
  • 100 g Amandelpoeder
  • 100 g Zelfrijzende bloem
  • 3 Eieren
  • 1 el Citroensap
  • 1 snuifje Zout

Glazuur

  • 70 g Bloemsuiker (poedersuiker)
  • 1 el Citroensap

Instructions

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng alle ingrediënten van de cake behalve de blauwe bessen in de keukenrobot of met de hand goed door elkaar tot een smeuïge deeg.
  • Voeg zachtjes de blauwe bessen toe met een spatel zodat ze niet stuk gaan.
  • Vet een bakvorm in of leg er een bakpapier in en stort het deeg erin.
  • Bak 30min en leg vervolgens een zilverpapier over de cake voor de volgende 30min. Zo blijft de cake lekker zacht.
  • Maak de glazuur door 70g bloemsuiker te mengen met 1el citroensap.
  • Laat de cake afkoelen en giet er de glazuur op. Klaar om te proeven!

Tips

  • Als je graag een paar bessen bovenaan je cake hebt, voeg dan 250g blauwe bessen toe in het deeg en de overige 50g leg je bovenop het deeg na 15min bakken. Dan blijven ze mooi bovenaan liggen en zakken ze niet meer omdat het deeg al een beetje steviger is.
  • Heb je geen bloemsuiker in huis? Dat is zo gefixt door kristalsuiker in de blender tot poeder te malen! Ik deed er zelf voor 8 el kristalsuiker 1 el maïzena bij, maar misschien hoeft dat niet eens.
Course: Brunch, Dessert, Ontbijt
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.