Krokant ciabatta brood

1.3K
WHAT'S SPECIAL

Luilekker brood is de perfecte samenvatting voor dit recept!

Lockdown, het heeft ergens ook zijn voordelen nietwaar?! Tijd om al je mogelijke interesses en hobby’s te ontwikkelen en je avond nuttig te besteden. Ik heb er tijdens de lockdown een sport van gemaakt om boodschappen online te doen en zelfs tot ’s nachts wakker te blijven om toch maar een tijdslot te bemachtigen. Dan kon ik het toch niet maken om voor één brood naar de bakker te gaan?!

Brood bakken dus! Ik was blijkbaar niet de enige met dat idee… Hoewel we al best wat benodigdheden in huis hadden (de bakkriebels waren hier al eerder begonnen) was het vinden van nieuwe ingrediënten (gist!) geen koud kunstje. Uiteindelijk belandde ik op de website van Cook&Bake en na een tijdje wachten, kwam de levering toe. Halleluja!

Dit recept kreeg ik via mijn neef die blijkbaar fan is van everyday_marta op Instagram, en terecht! Super simpel, amper werk en heel smaakvol brood. Het enige wat je nodig hebt is een gietijzeren pot en een hoop geduld want dit bolletje moet wel 12-15u rijzen. Maar het loont de moeite hoor :-).

FYI: heerlijk als ontbijt met choco…

Krokant ciabatta brood

Dit super eenvoudig "Dutch-oven" brood maak je 's avonds klaar om 's ochtends af te bakken.
Servings 4 people
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Opwarm tijd 30 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes

Equipment

  • Houten lepel
  • Plastiek folie
  • Mengkom
  • Gietijzeren pot

Ingredients

  • 380 g Bloem (voor wit brood)
  • 2 tl Suiker
  • 2 tl Zout
  • ½ tl Gedroogde gist
  • 375 ml Water (lauw)

Instructions

  • Meng de bloem met het lauw water, de suiker en de gist met een houten lepel. Voeg daarna het zout toe. Dek de mengkom af met plastiek folie en laat nu 12-15u rusten. (Ik maak het deeg altijd 's avonds klaar zodat het een hele nacht kan rijzen en je 's middags vers brood hebt).
  • Zet nu de oven op 220°C en plaats er je gietijzeren pot in gedurende 30min om op te warmen. Het is handig als je een bakpapiertje onder in je pot legt, zo bakt het brood straks niet aan.
  • Na 30min is je pot zeker warm en kan je het brood er in storten. Het deeg is nog best lopend dus je kan er gerust nog 3-4 el bloem aan toevoegen tot je een iets vastere deeg bekomt die niet volledig uitloopt.
  • Stort het deeg in de kom en bak het 35min met deksel, 15min zonder deksel.
  • Laat het brood even afkoelen vooraleer je sneetjes snijdt.
Course: Brunch, lunch
Keyword: Brood, Quick & Easy

Heb je dit brood ook uitgeprobeerd?

Tag me gerust op instagram met @bybien.be of pin op Pinterest met de hashtag #bybien

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.