De perfecte lunch boordevol groentjes! Je kan de vulling van de wraps op voorhand klaarmaken en ’s middags heb je een warme lunch. Heerlijk op deze koude winterdagen.
Groot pluspunt als je een airfryer hebt, maar ik ben zeker dat je dit ook gewoon in de pan en/of oven kan klaarmaken.
Veggie enchiladas
Equipment
- Airfryer
Ingredients
- 2 Courgettes
- 2 Rode paprika's
- 1 Ajuin
- 1 Blikje maïs (200g)
- 1 Blikje rode bonen (200g)
- 3 el Tomatensaus
- 1 tl
Chili con carne kruiden - 6 Wraps Ik gebruik volkoren wraps
- 2 Avocado's
- 1 Pakje emmental
- 1 pot
Salsa dip - 1 zakje
Guacamole kruiden
Instructions
- Snijd de courgettes en paprika in kleine reepjes en de ajuin in halve ringen.
- Giet de maïs en de rode bonen af en spoel af in een vergiet.
- Meng alles samen in een grote mengkom en voeg de kruiden en tomatensaus toe.
- Plaats alles in het mandje van de airfryer en bak 15min op 180°C. Heb je geen airfryer? Plaats de groenten in een ovenschaal gedurende 20min.
- Plet de avocado en breng op smaak met de kruidenmix. Heb je een limoen of citroen in huis? Dan mag je er een beetje sap aan toevoegen, maar dit hoeft niet.
- Vul een wrap met 3-4 el vulling en rol netjes op. Houd vast met prikkers en strijk 1 tl dipsaus over de bovenkant van de wrap. Bestrooi met kaas.
- Plaats de enchiladas nog 5-6min in de Airfryer op 180°C of eventjes onder de grill in de oven.
- Eet samen op met de guacamole. Smakelijk!