Appelcrumble met havermout

477

Na een hele tijd uit mijn gedachten te zijn, heb ik dit weekend nog eens appelcrumble gemaakt. Op kot maakte ik dit quasi wekelijks, maar nu was het al een hele tijd geleden. En dit recept stelt nooit teleur. Het perfecte ontbijt of vieruurtje! Je kan dit eventueel lauwwarm serveren met een bolletje ijs als dessert.

Zelf durf ik dit als ontbijt te eten… Oeps :-).

Appelcrumble

Servings 4
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes

Ingredients

  • 4 Appels
  • 100 g Suiker
  • 100 g Havermout vlokken
  • 115 g Boter
  • 125 g Bloem

Instructions

  • Schil de appelen en snijd ze in blokjes. Leg op de bodem van een ovenschaal.
  • Meng alle ingrediënten en kneed het deeg met je hangen (van de warmte van je handen zal de boter zacht worden).
  • Verkruimel het deeg over de blokjes appel.
  • Plaats 30-40min in de oven op 180°C.
  • Klaar!
Course: Brunch, Dessert, Ontbijt
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.