Lekker, gemakkelijk en veggie: drie goede redenen om dit recept uit te proberen. Ik vond dit terug op de instagram van Sofie Dumont. Ze maakte de crostata tijdens een live sessie, maar het receptje staat niet op haar website. Bij deze deel ik het graag want het is zo lekker en absurd eenvoudig.
3 ingrediënten en een beetje kruiden, meer gebruiken we niet. Zo houden we het simpel en snel. En het oogt ook nog zo mooi op tafel!
Sofie Dumont gebruikt droge mozzarella in plakjes waardoor alles crisp blijft. Dat hoeft niet persé, ik gebruikte gewone bollen mozzarella waardoor de kaas wat uitliep in het midden van de kroon. Helemaal niet erg en lekker smeuïg, maar het ziet er misschien iets minder chique uit. Try it out!
Crostata met courgette en mozzarella
Ingredients
- 1 Courgette
- 2 bollen Mozzarella
- 1 vel Bladerdeeg
- Provençaalse kruiden
Instructions
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snijd de courgette en de mozzarella in fijne sneetjes.
- Schik ze over de bladerdeeg in een cirkel. Gebruik 2 sneetjes courgette voor 1 sneetje mozzarella.
- Leg het bladerdeeg over de courgette. In het midden doe je dat door een kruis te snijden in de cirkel en dan kan je de driehoekjes deeg over de courgette trekken.
- Besprenkel met Provençaalse kruiden en plaats 30min in de oven op 200°C.