Heb je ook bananen liggen die eigenlijk te bruin zijn om nog op te eten zonder een vies gezicht te trekken? I feel you. Ik ben de enige bananen-eter thuis dus zit ik dikwijls met zo’n overschotjes. Maar nu niet meer! Ik ontdekte een manier om deze afgestoten bananen te verwerken tot lekkere ontbijtrepen. En de grap is: hoe rijper ze zijn, hoe lekkerder de repen (er zijn natuurlijk wel grenzen aan alles).
Maak de repen ’s avonds klaar op 5min, 20min in de oven en ’s ochtends heb je ontbijt “to go”.
Ontbijtrepen met banaan
Equipment
- Taartvorm
Ingredients
- 2 Bananen
- 200 g Havermout (vlokken)
- 2 el Honing
- 2 el Chiazaad
- 4-6 Dadels (in fijne stukjes)
Instructions
- Verwarm de oven op 180°C en plet de bananen tot purree.
- Meng er alle andere ingrediënten bij.
- Leg een bakpapier in een taartvorm en bak 20-25min.
- Snijd in repen en laat afkoelen op een rooster.
- Smakelijk!