Artisjok apero

779

Eén van mijn lievelings aperitief hapjes is gekookte artisjok met dipsaus. Je hebt wat (kook)tijd nodig, maar voor de rest echt een easy peasy gerechtje.

Je eet de artisjok uiteindelijk door de blaadjes voorzichtig los te trekken, het zachte gedeelte (het vruchtvlees) te dippen en vervolgens van het blad te zuigen/bijten. Eens je alle grote blaadjes hebt afgepeuzeld en er enkel nog dunne blaadjes overblijven met amper nog vruchtvlees aan, kan je het hart van de artisjok versnijden. Dat doe je door de kleine blaadjes er af te snijden met de punt van je mes iets dieper naar het centrum gericht (je snijdt er eigenlijk een kegel uit).

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik :-). Enjoy!

Artisjok apero

Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes

Ingredients

  • 1 Artisjok
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Mayonnaise
  • ½ Limoen (sap)
  • 1 tl honing

Instructions

  • Kook de artisjok 30-40min in pruttelend water.
    Artisjok koken
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus.
  • Als de artisjok gaar is, laat hem dan even ondersteboven uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de steel van de artisjok en serveer samen met de dipsaus. Smakelijk!
Course: Apero, Snack
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.