Cannelés

31

Als je het mij vraagt zijn cannelés het ultieme dessertje, ontbijt of vieruurtje. Cannelés kan altijd, je maakt er gewoon plaats voor. Het is een zoet gebakje met pudding achtige vulling en een gekarameliseerd laagje aan de buitenkant. Voor ik dit recept ontdekte had ik ze enkel gegeten in betere restaurants dus ik verwachtte een best ingewikkeld recept, maar niets is minder waar. Het enige wat je moet kunnen is wachten want het deeg staat wel 24u in de koelkast. Al de rest is papgemakkelijk (pun intended).

Je haalt wel best zo’n vormpjes in huis. Ik kreeg een versie grote en kleine vormpjes van mijn meter uit de winkel Bruyerre. Het schijnt een uitdaging te zijn om er ooit terug buiten te geraken als je van bakken houdt, maar het is van horen zeggen. Het recept past bijna helemaal in mijn 2 vormen en ik klaag niet als er over is… Dat restje bak ik in de pan zoals een pannenkoek 😇.

Het recept heb ik quasi volledig gestolen van Kris Kookt (die het op zijn beurt ook een beetje stal van Maxime Collard… zo blijven we bezig 😃). Hij voegt er, zoals het hoort, een vanillestok aan toe die ik op brute wijze vervang door een zakje vanillesuiker, shame on me. Je doet uiteraard wat je wil, maar smullen zal je! Daar ben ik zeker van.

Cannelés

Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins

Equipment

  • Cannelés vormpjes

Ingredients

  • 500 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 2 Eidooiers
  • 112 g Bloem
  • 250 g Bloemsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 el Rum

Instructions

Dag 1

  • Warm de melk en voeg de boter eraan toe tot ze smelt. Meng goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de rest van de ingrediënten (bloemsuiker, eieren, eidooiers, bloem, vanillesuiker en rum) samen en klop goed door elkaar.
  • Meng nu het warme mengsel door de koude ingrediënten. Je krijgt een lopende pannenkoek-achtige deeg, dat is perfect normaal. Plaats 24u in de koelkast met plastic folie over.

Dag 2 (bakdag)

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Giet het beslag in de vormpjes tot 1cm van de rand.
  • Plaats de cannelés 30-40min in de oven op 200°C (afhankelijk of je grote of kleine vormpjes hebt) en vervolgens nog eens 15min op 180°C.
  • Klaar!
  • Heb je deeg over en zitten je vormpjes vol? Je zal niet teleurgesteld zijn als je het restje bakt als een pannenkoek en in stukjes snijdt om op te eten… #eentjevoorhetkeukenteam
Course: Brunch, Dessert
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.