Salade met garnaal, radijs en komkommer

948

Ik moet toegeven dat mijn kook inspiratie niet altijd uit de frigo komt, maar de frigo eerder gebaseerd is op inspiratie. Meestal hoor ik een receptje van iemand of ik proef eens iets dat ik nog niet kende en dan maak ik daar mijn versie van. Het lijkt me anderzijds juist zo leuk en handig om de koelkast open te doen en te denken “Oh ik gooi dat bij elkaar en dat wordt lekker!”.

Ziehier dus mijn eerste poging voor een gerechtje gebaseerd op de inhoud van mijn koelkast! Ik speel op veilig met een salade, maar neem een risico met de radijzen, dat smaakt toch redelijk specifiek. Al bij al super lekker, gelukkig schrijf ik het hier op anders zou ik niet meer weten hoe het moet voor een volgende keer. Want dat is natuurlijk het nadeel van het “koelkast samengooien” concept…

Salade met garnaal, komkommer en radijs

Servings 2
Prep Time 20 minutes

Ingredients

 • 100 g Grijze garnalen
 • 1 Romeinse sla
 • 15 g Preischeuten
 • 4 Radijzen
 • 5 cm Komkommer
 • ¼ Appel
 • 1 Witloofstronk
 • 2 Aardappelen
 • 1 el Forelmousse (optioneel)

Instructions

 • Bak de patatjes in de pan met een beetje olijfolie/kokosolie.
 • Snijd de romeinse sla in smalle reepjes alsook de radijzen, komkommer en witloof. Meng door elkaar met de preischeuten.
 • Snijd ¼ appel in kleine partjes en meng door de salade samen met de garnalen.
 • Meng de gebakken patatjes erdoor.
 • Indien je toevallig forelmousse in huis hebt, is dat lekker als vervanging op mayonnaise erbij (mijn favoriete is die van Colruyt). Maar even lekker zonder!
 • Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Brunch, lunch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.