Chocolate chip cookies met havermoutmeel

671

Tijd om nog eens koekjes te bakken! Ik heb hier een die hard fan van Chocolate Chip Cookies dus de keuze was snel gemaakt. En gelukkig had ik alles in huis. Ik had goed op voorhand de boter afgewogenen op kamertemperatuur laten komen en eerlijk, dat loont echt want ze zijn nog nooit zo lekker geweest! Voordien propte ik de boter snel even in de microgolf, maar dat heeft nooit hetzelfde resultaat opgeleverd als vandaag. Dus think ahead en leg de boter ’s middags al uit als je ’s avonds wil bakken :-).

Chocola Chip Cookies

Servings 22 koekjes
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes

Ingredients

  • 250 g Bloem (zelfrijzende)
  • 200 g Boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g Chocolade vlokken
  • 60 g Havermoutmeel
  • 60 g Kristalsuiker
  • 60 g Basterdsuiker (donkerbruine)
  • 1 Ei
  • Goede snuif zout

Instructions

  • Laat de boter lang op voorhand op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven op 175°C
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de chocolade parels toe.
  • Neem een koffielepel als maat om de grootte van je koekjes te bepalen. Ongeveer één volle koffielepel deeg maakt een goed koekje. Maak bolletjes in je hand en druk ze plat op je ovenschaal.
  • Bak gedurende 20min en klaar!
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.