Meestal maak ik een weekmenu, koop ik de nodige ingrediënten en begin ik eraan. Deze keer ging het andersom. Ik had een overdaad aan courgettes in huis dus zocht ik op de website van Libelle-Lekker naar een gerecht met courgette en feta. Zo kwam ik hierop uit: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/7054/courgettetaart-met-feta dat me voldoende inspiratie gaf om te starten.
Ik vermoedde dat een paprika er ook lekker bij zo zijn (ik ben dol op rode paprika) dus gooide ik die bij in de taartvorm. Bleek uiteindelijk een goede gok te zijn!
Toegegeven, dit is niet het magerste gerechtje… Maar o zo lekker!
Zuiderse quiche met feta
Equipment
- Taartvorm
- Grillpan of bbq
- Snijplank en scherp mes
Ingredients
- 1 vel Bladerdeeg
- 2 Courgettes
- 1 Paprika (rood)
- 2 eieren
- 200 ml Room (20%)
- 200 gram Feta (Ik gebruik van het merk Dodoni)
- Olijfolie
- Peper, zout
Instructions
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snijd de courgetten in schijfjes en de paprika in reepjes.
- Idealiter grill je de groenten op voorhand (of met een grillpan of op de bbq die je gisteren warm had). Anders bak je ze gewoon in de pan. Ik gebruik voldoende olie tijdens het bakken, maar leg ze daarna even op een keukenrol om de overtollige olie te verwijderen.
- Kluts de eieren los met de room en kruid met peper en zout.
- Leg de bladerdeeg in een taartvorm en bekleed met de groenten.
- Giet het eiermengsel hierover uit.
- Verbrokken de feta over de quiche en plaats 30min in de oven.
- Mangiaré!
Ook proberen?
Laat gerust weten of het bij ook goed lukte of het ergens de mist in ging. Pin gerust met #ByBien of tag me op instagram met @blogbybien. Thanks!