Duitse pretzel met grof zout

589

Na een bezoekje aan Duitsland was ik helemaal verkocht voor pretzels. Aangezien je die bij ons niet makkelijk kan vinden, ben ik zelf beginnen bakken. En eerlijk, dit valt echt super goed mee om te maken. Ze zijn het lekkerst als je ze lauw/warm opeet met een beetje boter om het geheel compleet te maken.

Ik koos hier voor de klassieke strik vorm, maar je kan deze deeg in veel vorm maken. Als je 3 lange slierten rolt, kan je er bijvoorbeeld een mooie vlecht mee maken. Alles kan, probeer het gewoon uit.

Guten Appetit!

Pretzels

Servings 8 Pretzels
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Rijzen 30 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Deeg

  • 400 g Bloem (bloem voor wit brood)
  • 180 ml Water
  • 7 g Gist
  • 7 g Bakpoeder
  • 2 tl Suiker
  • 1 tl Zout

Afwerking

  • 1 Ei
  • Grof zout

Instructions

  • Meng alle ingrediënten van het deeg bij elkaar en kneed 8min.
  • Laat het deeg 30min rijzen op kamertemperatuur.
  • Verwam je oven op 220°C.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol in lange worsten om vorm te geven.
  • Klop het ei los en bestrijk de pretzels ermee. Strooi er daarna wat grof zout over.
  • Bak de pretzels 15min op 220°C.
Course: Apero, Bijgerecht, Brunch, lunch
Close
Fluvio © Copyright 2020. All rights reserved.