Op onze laatste reis naar Spanje ontdekte ik de beste gazpacho in een lokaal restaurantje in Peralada. Na dagen uitgebreid te “restauranten” smaakte deze gezonde eenvoudige maaltijd me eens zoveel. Terug thuis tufte ik naar de winkel en slaakte mijn blender een korte zucht na weken vakantie.
Conclusie: Super simpel, je hoeft geen pan warm te maken en toch lekker en voedzaam. Zeker in de zomer een handig alternatief op warme soep. Die chef kok was dus geen zotte tovenaar, maar gewoon een slimme zuiderse mens.
De watermeloen brengt het zure van de tomaten meer in balans en voegt nog wat extra vitamientjes toe. Het kan ook evengoed zonder als je zo’n groene kolos niet in huis hebt. Let’s go!
Gazpacho met watermeloen (of zonder)
Equipment
- 1 Blender
- 1 Zeef optioneel
Ingredients
- 2 Tomaten
- 1 Rode paprika
- 1/2 Komkommer
- 1/4 Mini watermeloen
- 1 tl Tomatenpurree
- 2 el Olijfolie
- 1 teen Look
- Peper, zout
- Een paar blaadjes basilicum
Instructions
- Schil de groenten zo goed mogelijk, dat spaart je straks veel zeefwerk.
- Snijd de groenten in grove stukken en voeg de look en basilicum toe.
- Kruid af met peper en zout, eventueel een beetje suiker als je geen watermeloen hebt toegevoegd.
- Mix alles in de blender en zeef indien gewenst.
- Serveer koud, smakelijk!